Vind jij Veilig Digitaal leuk en interessant? Steun en doneer een 'kopje koffie'

VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


ADD-ONS

Add-ons zijn extensies en plugins ( lees: uitbreidingen) van derden die kunnen worden toegevoegd aan je internetbrowser. Als je veilig en anoniem wilt internetten, is het belangrijk dat je naast de juiste browser ook een goede set browserextensies installeert.

Browserextensies zullen je beschermen tegen advertenties, je wachtwoorden veilig houden en je internetgedrag anoniem houden.

Extensies beschikken over de mogelijkheid om de functionaliteit van een browser aan te passen en te verbeteren. Je kunt extensies weer verwijderen van je browser als je ze niet langer nodig hebt.

De procedure is eenvoudig, ongeacht de browser die je gebruikt. 

Veilig Digitaal heeft de meest nuttige voor je uitgezocht.

 


Gebruik.

Welke jij wilt gebruiken, hangt af van de mate waarin jij je privacy wilt beschermen. Add-ons en extensies voeg je toe middels het instellingen menu van de door jou gebruikte webbrowser.

Let op!

Bijna alle adware en browser hijacker infecties komen in de vorm van een add-on. Zodra het op je computer zit, is het een perfecte gelegenheid om andere infecties te laten infiltreren, zoals een ransomware. Daarom is het belangrijk dat je zeer selectief bent met de add-ons die je gebruikt. Als je merkt dat je sommige niet nodig hebt, deactiveer en verwijder ze dan onmiddellijk.


Nooit meer zorgen om verdachte websites! TrafficLight analyseert de webpagina's die u bezoekt en blokkeert pagina's die malware of phishing-aanvallen bevatten.   Sommige webpagina's volgen en analyseren uw surfgedrag via zogeheten tracking-code. Bitdefender TrafficLight laat zien welke webpagina's dit soort codefragmenten bevatten.


Ghostery’s ingebouwde ad blocker verwijdert reclame van een webpagina en ruimt deze op zodat u zich kunt concentreren op de door u gekozen inhoud. Ghostery laat u trackers van websites die u bezoekt bekijken en blokkeren om te controle te hebben over wie uw data verzamelt. Verbeterde Anti Tracking anonimiseert ook uw data om uw privacy nog meer te beschermen.

 


HTTPS Everywhere werkt als browser-plugin voor Firefox, Chrome en Opera en versleuteld de verbinding met een toenemend aantal sites.


U-Block is een efficiënte adblocker: gebruikt weinig processorkracht en geheugen. Toch kan het duizenden filters meer laden en toepassen dan andere populaire adblockers.


Ad Nauseam is ook de naam van een browser-plugin voor Chrome, Firefox en Opera die een schitterende tactiek biedt tegen het ongewenste gegluur van adverteerders op websites. De plugin blokkeert niet alleen reclames, maar verstuurt ook een virtuele klik voor elke advertentie die hij tegenhoudt. Op die manier wordt het verzamelen van gebruikersgegevens uiteraard zinloos en zal het verschijnsel hopelijk verdwijnen.


NoScript schakelt allerlei scripts op websites uit en blokkeert zo onder andere trackers en advertenties, alsmede andere onderdelen. Ook voorziet het de browser van aanvullende bescherming tegen onder andere cross-site scripting (XSS), clickjacking en cross-site request forgery. Het wordt dan ook door menig beveiligingsexpert aangeraden.


PDF Viewer. Criminelen verstoppen regelmatig malware in PDF-bestanden, omdat de software waarmee deze wordt geopend (Adobe Reader) vaak beveiligingslekken bevat. Je kunt PDF-bestanden daarom beter openen in de browser. Het is  een gratis extensie voor Chrome.  Firefox heeft ook een optie om PDF-bestanden in de browser te openen.


Sluit je aan bij miljoenen mensen in de Web Of Trust-gemeenschap om jezelf te beschermen tegen online bedreigingen die alleen mensen kunnen detecteren. Blijf beschermd tijdens het winkelen en surfen met deze must-have aanvulling op elke antivirus-oplossing (zelfs als je er geen gebruikt)!


Meer Add-ons die nuttig kunnen zijn vind je   HIER