Vind jij Veilig Digitaal leuk en interessant? Steun en doneer een 'kopje koffie'

VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


BESCHERMING


Avast One Essential anti-virus

Avast One is uw persoonlijke alles-in-één online beschermer - klaar om u te beschermen met bekroonde antivirusprogramma's, plus krachtige privacy- en prestatietools.


Windows-hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software (MSRT)

Het helpt Windows-computers te beschermen tegen bekende malware. MSRT vindt en verwijdert bedreigingen en maakt de wijzigingen die deze bedreigingen hebben aangebracht ongedaan. MSRT wordt gewoonlijk maandelijks uitgebracht als onderdeel van Windows Update. MSRT wordt gewoonlijk maandelijks uitgebracht als onderdeel van Windows Update. MSRT is echter ook als zelfstandig programma te downloaden en te gebruiken.


Wil je veilig kunnen surfen op het internet?

Met het gratis programma Sandboxie kan dat! Beveiligingssoftware Sandboxie is tegenwoordig gratis en is inmiddels door eigenaar Sophos open source gemaakt.

Sandboxie Install 533 3
RAR bestand – 5,7 MB 367 downloads

360 Total Security

De complete oplossing voor anti-virus en systeemoptimalisatie. Prijswinnende geïntegreerde antivirus-engines van 360 Cloud Sca, Avira en Bitdefender om u de ultieme virus detectie  en bescherming te bieden.


Malwarebytes Anti-malware

Beschermt, detecteert en verwijdert kwaadaardige software zoals malware, spyware, trojans, rootkits, rogues, spyware en andere gevaarlijke programma’s op je PC. 


Proton VPN

Met een VPN kun je je internetverkeer versleutelen en via een speciale server laten leiden, zodat je locatie niet te achterhalen is. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in het buitenland tv-programma’s van thuis wilt kijken.

De gratis versie is zonder datalimiet te gebruiken.


Emsisoft Emergency Kit

De Emsisoft Emergency Kit is een portable malware scanner waarmee u geïnfecteerde computers kunt scannen en opschonen. Het handige aan deze anti-malware software is dat het niet geïnstalleerd hoeft te worden. Na het downloaden is het alleen een kwestie van het programma uitpakken. 


Pestudio

Antivirus- en antimalwareprogramma’s zijn goed in het opsporen van ongewenste software, maar er kan altijd nog van alles doorheen glippen doordat makers van kwaadaardige software hun narigheid listig verpakken als iets anders. Het programma PEStudio probeert een eerste verdedigingslinie te vormen tegen potentieel gevaarlijke programma’s. Let op: alleen geschikt voor pc-gebruikers die de waarschuwingen kunnen interpreteren.


Stop Resetting My Apps

Zoals je mogelijk weet is Windows 10 ooit op de markt gezet als dé versie voor de voorlopige eeuwigheid; een versie die altijd 10 blijft heten maar wel steeds wordt bijgewerkt en verbeterd (inmiddels weten wij beter en is er versie 11). Tegen dat verbeteren kunnen we natuurlijk geen bezwaar maken, maar gevolg van dat bijwerken is wel dat regelmatig uw bestands-associaties foetsie zijn en uw video’s bijvoorbeeld ineens weer geopend worden met het Windows-onderdeel Movies & TV of weblinks met Edge. Als u dat net zo vervelend vindt als wij dan is er een oplossing in de vorm van Stop Resetting My Apps. Aanklikken wat u wilt beschermen en klaar.


Norton Safe Web

Zoals u weet kun je tegenwoordig al geïnfecteerd raken met malware door eenvoudig een besmette site te bezoeken. Maar hoe weet je zoiets van tevoren? Wilt u een oordeel van deskundigen dan kunt u terecht bij Norton Safe Web. Op deze site moet u simpelweg de url invoeren van de site die u wilt gaan bezoeken en vervolgens krijgt u er een rapport over te zien. Aan de hand daarvan kunt u beslissen of u de site wel of niet wilt bezoeken. Het is een omweg, maar wel een veilige!