VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


Uiteraard zijn er verschillende online virusscanners. Zo zijn er er een aantal waarmee u echt de gehele computer kunt scannen maar ook waarbij het alleen mogelijk is bepaalde bestanden online te laten scannen.

Een online virusscanner bedien je over het algemeen volledig vanuit de browser, hiervoor is het vaak wel benodigd om soms een klein stukje software of een browser-extensie te installeren.

VIRUS TOTAL - Heeft U een verdacht bestand op uw systeem? Vertrouwt u een URL van een website niet? Upload het bestand of de URL naar de website van VirisTotal. 

Norton Power Eraser - Dit is een gratis te downloaden virusverwijderingsprogramma waarmee u malware en bedreigingen van uw computer kunt verwijderen. Dit hulpprogramma hoeft niet te worden geïnstalleerd.


Doordat iedere antivirusfabrikant andere methoden gebruikt voor het opsporen en detecteren van schadelijke software kan het zomaar voorkomen dat er een bedreiging gedetecteerd wordt die de eigen virusscanner bijvoorbeeld niet had opgemerkt.   
Dit betekent natuurlijk nog niet dat de reeds gebruikte virusscanner of andere beveiligingssoftware slechter zou zijn. 

Geen enkel beveiligingspakket kan 100% bescherming bieden, daarom is het regelmatig scannen op malware met een andere malwarescanner of een online virusscanner zeker geen overbodige luxe en eigenlijk iets wat je bijvoorbeeld wekelijks wel zou moeten doen.