Internet is hét  medium voor informatie uitwisseling en vergaring, sociale activiteiten, samenwerking en commercie. Internet helpt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en stimuleert de economische en democratische ontwikkeling van landen. Internet is ook een medium vol gevaren.

Veilig Digitaal stelt zich ten doel je te informeren omtrent deze gevaren en wil een portal zijn waar jij informatie kunt vinden om deze gevaren zo veel mogelijk voor te zijn. Veilig Digitaal is partner van Alert Online, een initiatief van de overheid om Nederland online veiliger te maken.


Doordat iFrames geblokkeerd worden door de Mozilla Firefox browser, zullen onderdelen van deze website in deze browser niet getoond worden. Gebruik bij voorkeur een op Chromium gebaseerde webbrowser als Google Chrome, Brave, Opera of Vivaldi voor een volledige weergave. Ook de standaard Microsoft Edge browser toont de juiste weergave.


NU ONLINE BESCHIKBAAR:

HET VEILIG DIGITAAL MAGAZINE APRIL 2019

VEILIG DIGITAAL MAGAZINE
  • Artikel 13 ( het meme verbod)
  • SIM-swapping
  • Evil Twin aanval
  • De volgende generatie spoofing-kits
  • 1-cent fraude
  • Vapor wormen
  • Valse online chatbots

 

  • en meer...........


Blijf op de hoogte van actueel cybernieuws door Veilig Digitaal te volgen via Facebook. Ga naar www.facebook.com/veiligdigitaal , like ons en wordt volger  !


Ddos aanval. Je leest er bijna dagelijks over...….

 

Je hebt vast wel een gehoord van een DDoS aanval. Dit soort cyberaanvallen komen vaak in het nieuws. Ze worden soms gebruikt om grote websites aan te vallen. Hierdoor kunnen sites van organisaties niet bereikbaar zijn. Maar hoe werkt zo’n DDoS aanval nou eigenlijk? In deze special lees je alles over DDoS aanvallen en hoe deze werken.

DDos cyberaanval

WhatsApp fraude

WhatsApp fraude; hoe werkt het? 

 

WhatsApp is een zeer populaire berichtendienst getuige het enorme aantal gebruikers. De mateloze populariteit heeft echter een keerzijde; criminelen zijn er brood in gaan zien om je via WhatsApp geld afhandig te maken. In een toenemend aantal gevallen lukt het ze om op die manier flinke bedragen buit te maken. Hoe werkt dat en wat kun je er tegen ondernemen......


Met de komst van internet zijn ook ontelbaar veel webshops opgericht.

 

Dat biedt de consument ongekend veel mogelijkheden. Helaas is het niet altijd veilig online aankopen te doen…


Cybercrime aanpakken.

"Zonder IT'ers zijn wij nergens...."

Nieuwsgierig wat zij bij de politie doen? Bekijk de video.....


Veilig Digitaal zou het zeer waarderen als u een online recensie in het reactieveld wilt schrijven !

(Ontdekt U een link die niet werkt, laat ons dat aub weten via het reactie veld of mail naar info@veiligdigitaal.com)