HOME » INFORMATIE » Cybercrimeinfo.nl

CYBERCRIMEINFO.NL is een afzonderlijke website welke hier als embedded wordt weergegeven. Ook op deze website vindt je belangwekkende informatie betreffende cybercrime. Je kunt je tevens abonneren op de nieuwsbrief van CYBERCRIMEINFO.NL om op de hoogte te blijven van het laatste cybernieuws.


Brought to you by www.veiligdigitaal.com

Oprichter en eigenaar

Peter Lahousse, werkzaam bij o.a. de Nederlandse politie, afdeling politieprofessie eenheid Zeeland West-Brabant, landelijke eenheid en oprichter van deze website.

Deze site  is in 2017 ontstaan na het lezen van Cybercrime aangiftes. Het viel mij op hoe eenvoudig mensen online werden opgelicht. In sommige gevallen was dit te voorkomen geweest, als er een beetje kennis was geweest over de gevaren van Cybercrime. Daarom heb ik op eigen initiatief (i.o.v. met Politie) besloten om een website te starten met actueel nieuws, voorbeelden en begrijpelijke uitleg over Cybercrime. Dit alles om aan de voorkant Cybercrime in te perken - want voorkomen is toch beter dan genezen. Deze site is een vrijwilligers initiatief, er wordt dus geen geld mee verdiend.

Ondersteuner

Mijn naam is Jonathan en ik ondersteun  Cybercrimeinfo.nl. Al vroeg na het ontstaan van deze website ben ik samen met Peter opgetrokken om meer aandacht te vragen voor de preventie van cybercriminaliteit. De cijfers  laten een exponentiële groei zien en de schade voor de Nederlandse economie bedraagt inmiddels ruim 10 miljard euro per jaar. Het is dan ook erg belangrijk dat we hier met z'n allen aandacht voor hebben. Digitale incidenten veroorzaken een hoop ellende (schade), die in veel gevallen voorkomen kan worden met een aantal simpele maatregelen. Middels bewustwording en kennisdeling, hoopt Cybercrimeinfo.nl een bijdrage te leveren aan de digitale weerbaarheid van Nederland.