Home » Informatie » Veilig Digitaal ondernemen
VEILIG DIGITAAL ONDERNEMEN

"Security awareness is nihil, durf ik bijna wel te zeggen. Heel vaak hoor je: zoiets overkomt een ander, mij niet ! De gevaren en risico’s van cybercrime worden flink onderschat en de praktijk leert anders.

Cyberbeveiliging is bij elke online ondernemer noodzaak. Het is een cliché: voorkomen is beter dan genezen! Alle narigheid opruimen die ontstaan is als gevolg van malware zoals virussen of achterdeurtjes, van hackers of indringers, van phishing of social engineering, of van nog andere cybercriminele activiteiten, is tijdrovend en kostbaar.

De ellende betreft vaak niet alleen (financiële) schade, maar kan ook je reputatie en zelfs de bedrijfscontinuïteit aantasten. Dit kun je voor een groot deel voorkomen door een strak beleid te formuleren en stevige maatregelen te nemen voor de bescherming van de internetveiligheid. " aldus Willem Bosgra, taakaccenthouder Digitale Criminaliteit van het politiebasisteam Enschede en lid van het Politie Cybernetwerk Oost-Nederland.

13-06-2019

Meerderheid mkb’ers (53 procent) denkt dat zijn onderneming geen interessant doelwit is voor cyberaanvallen.  Dat blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos. Dit terwijl 22 procent van het mkb het afgelopen jaar het doelwit was van cyberaanvallen, waarvan 41 procent zelfs meerdere keren.


10 tips voor een digitaal veiliger bedrijf
PDF – 756.3 KB 36 downloads
Veilig bankieren in het MKB
PDF – 344.6 KB
MKBfolder-cybercriminaliteit
PDF – 630.1 KB


BEC of CEO fraude

Cybercrime, welk risico loopt u als ondernemer?

Cybercrime. Ondernemers vertellen...........

Wat je als ondernemer moet weten over cybersecurity