• Veilig Digitaal toont elke dag nieuwe cyber informatie
  • Veel controlemogelijkheden op 1 plek
  • De juiste software om veilig te blijven
  • Helpdesk nodig? Kies de goede!
  • Waardering? Een donatie is welkom!

VEILIG DIGITAAL ONDERNEMEN

"Security awareness is nihil, durf ik bijna wel te zeggen. Heel vaak hoor je: zoiets overkomt een ander, mij niet ! De gevaren en risico’s van cybercrime worden flink onderschat en de praktijk leert anders.

Cyberbeveiliging is bij elke online ondernemer noodzaak. Het is een cliché: voorkomen is beter dan genezen! Alle narigheid opruimen die ontstaan is als gevolg van malware zoals virussen of achterdeurtjes, van hackers of indringers, van phishing of social engineering, of van nog andere cybercriminele activiteiten, is tijdrovend en kostbaar.

De ellende betreft vaak niet alleen (financiële) schade, maar kan ook je reputatie en zelfs de bedrijfscontinuïteit aantasten. Dit kun je voor een groot deel voorkomen door een strak beleid te formuleren en stevige maatregelen te nemen voor de bescherming van de internetveiligheid. " aldus Willem Bosgra, taakaccenthouder Digitale Criminaliteit van het politiebasisteam Enschede en lid van het Politie Cybernetwerk Oost-Nederland.

Lees de Veilig Digitaal special "Veilig digitaal ondernemen"


Doe de Basisscan Cyberweerbaarheid

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met een cyberincident. Inmiddels is de vraag niet meer óf, maar wanneer je hiermee te maken krijgt. 

Als ondernemer is het dus  belangrijk om je cyberweerbaarheid op orde te hebben. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Misschien weet je niet waar je moet beginnen of zie je dingen over het hoofd.

Om je hiermee op weg te helpen, is door het Digital Trust Center, de Basisscan Cyberweerbaarheid ontwikkeld. Deze scan kun je in 5 minuten uitvoeren en geeft je inzicht in de cyberweerbaarheid van je onderneming .


10 tips voor een digitaal veiliger bedrijf
PDF – 756,3 KB 458 downloads
Veilig bankieren in het MKB
PDF – 344,6 KB
MKBfolder-cybercriminaliteit
PDF – 630,1 KB
Samen Tegen Cybercrime Stappenplan
PDF – 625,2 KB 283 downloads

CEO (of Business Email Compromise -BEC- fraude


Cybercrime, welk risico loopt u als ondernemer?


Cybercrime. Ondernemers vertellen....


Wat je als ondernemer moet weten over cybersecurity