• Veilig Digitaal toont elke dag nieuwe informatie
  • Veel controlemogelijkheden op 1 plek
  • Gecontroleerde software om veilig te blijven
HOME » INFORMATIE » Video » VIDEOWALL Wat is...... » Wat is het Dark Web

WAT IS HET DARK WEB

Het dark web is een obscuur deel van het wereldwijde web dat niet toegankelijk is middels normale browsers en zoekmachines. Het staat voornamelijk bekent als een plek waar criminelen hun zaken doen. Toch heeft het dark web ook positieve kanten.

 

Het web kan worden opgedeeld in drie delen: het surface web, het deep web en het dark web. De meeste van ons bevinden ons alleen op het surface web. Dit is gemakkelijk te bereiken door browsers als Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer.

Het deep web is het gedeelte van het web dat niet voor iedereen zomaar te bereiken is. Je komt er dan ook niet via een zoekmachine. Het gaat hier om pagina’s en databases die alleen bereikbaar zijn door mensen binnen een bepaalde organisatie. Zo kan het bijvoorbeeld dat de database op je werk zich hier bevindt. Vaak moet je de precieze website weten om er te komen en soms heb je zelfs een wachtwoord nodig.

De laatste laag van het web noemen we het dark web. Hier kom je alleen via speciale browsers zoals Tor. Dit gedeelte van het web wordt niet gecontroleerd en wordt daarom ook veelal gebruikt voor illegalen praktijken.