HOME » MOBIEL INTERNET


Smartphone, tablet of laptop boefproef maken

De meeste telefoons, smartphones en tablets kun je eenvoudig onbruikbaar maken voor dieven door de anti-diefstalfuncties te activeren via het instellingenmenu. Zet via instellingen de functie 'zoek mijn telefoon of tablet’ of ‘vind mijn mobiel of tablet’ aan. 

Via de website van jouw merk of besturingssysteem kun je nu jouw apparaat terugvinden. Ook je laptop kun je in de meeste gevallen Boefproof maken. Kijk hieronder of dat ook voor jouw laptop kan. Ook kun je persoonlijke data wissen en je apparaat blokkeren.


Doe de APPK-check!
Loop voordat je een app installeert een checklist door. Hiermee voorkom je dat je een app uit onbetrouwbare bron installeert en de app meer rechten geeft dan je wilt. En houd je de controle over wat een app van je weet.

Doe hier de APPK-check

Installeer de Veilig Digitaal 'Check-dit' pagina op je mobiel; scan de QR code !


Malware verwijderen en direct de telefoon uit

Malware is een groeiend probleem als het gaat om cybersecurity op telefoons. Met deze kwaadaardige software kunnen criminelen jouw mobiel hacken of gevaarlijke software op het apparaat plaatsen. Hoe voorkom je eigenlijk malware? En hoe verwijder je malware als jou het onverhoopt toch overkomt?

Wanneer je ontdekt dat er malware op je telefoon aanwezig is, dan doe je er verstandig aan om het apparaat direct uit te zetten. Gebruik vervolgens een computer om te onderzoeken welke app je het beste kunt installeren om de kwaadaardige software te verwijderen.

 Android biedt bijvoorbeeld vele antivirusapplicaties om het malware te verwijderen. Zet vervolgens het apparaat weer aan, installeer de app en verwijder het virus. Verander na het verwijderen van het malware jouw wachtwoord van je Google account en andere online accounts.

Apps met root- of apparaatbeheerrechten laten zich echter niet zomaar verwijderen. Veelal zit er dan weinig anders op dan een terugkeer naar de fabrieksinstellingen. Dat kan via Instellingen / Systeem / Opties voor resetten / Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten). Haal ook de eventuele sd-kaart uit het toestel, stop die in een computer, wis en herformatteer die.

Avast Antivirus & Security 

is een gratis app en geeft je de mogelijkheid het apparaat op virussen te scannen, onnodige data te verwijderen, telefoonnummers te blokkeren en je browsegedrag te bewaken. Wanneer je ervoor kiest de betaalde versie te gebruiken, dan is het mogelijk om apps te vergrendelen en wordt de anti-diefstal-functie geactiveerd.


Cybercriminelen zijn uit op uw smartphone


Bekijk "Elke app heeft zijn prijs"

Telefoongegevens overzetten


Find My Phone

Digidentity