• HÉT PORTAAL VOOR CYBERCRIMEPREVENTIE.
  • DAGELIJKS CYBER NIEUWS
  • LEES ACHTERGRONDEN IN HET VEILIG DIGITAAL MAGAZINE
HOME » OPSPOREN » Osint


Osint staat voor Open Source Intelligence of te wel open bronnen onderzoek.

Er wordt onderzoek verricht met gebruikmaking van alle  openbaar beschikbare informatie op het internet, met als doel inlichtingen te verkrijgen.


OSINT FRAMEWORK

Het OSINT framework is gefocust op beschikbare openbare tools met als doel het vinden van openbare OSINT bronnen.


RIPE is de Regionale Internet Registry of RIR voor Europa , het Midden-Oosten en Centraal-Azië . De Internet adresruimte wordt toegewezen door een centrale wereldwijde instantie , genaamd de Internet Assigned Numbers Authority ( IANA ) .

RIPE houdt een database bij van alle toegewezen IP-adressen , met inbegrip van de eigenaar van het adres .


De Internet Assigned Numbers Authority (IANA, letterlijk "Internet Toegewezen Nummers Instantie") is een organisatie die het beheer voert over een aantal standaardnummeringen die in gebruik zijn op het internet.  

Daarnaast is de IANA-beheerder van informatie over topleveldomeinen. Voorbeelden van topleveldomeinen zijn .com, .org en .biz. Het uitdelen van de IP-adressen zelf wordt niet gedaan door IANA, maar door een RIR (Regional Internet Registry).


OSINT websites.OSINTCurious – 10 minuten video’s

Vanuit OSINTcurio.us zijn er verschillende video’s beschikbaar die maar 10 minuten duren en je wat basistechnieken leren. Zo zijn er video’s over typosquatting, TikTok, Snapchat, developer tools of de basis van de Linux terminal. Check youtube.com en zoek naar ‘osintcurious’ en bekijk de playlist van 30 video’s