HOME » SOFTWARE » Bescherming

De complete oplossing voor anti-virus en systeemoptimalisatie. Prijswinnende geïntegreerde antivirus-engines van 360 Cloud Sca, Avira en Bitdefender om u de ultieme virus detectie  en bescherming te bieden.

Deze browserextensie zorgt er voor dat, daar waar mogelijk, er encryptie  op uw internetverbinding tot stand wordt gebracht. Hierdoor wordt het browsen veiliger.

Malwarebytes Anti-Malware beschermt, detecteert en verwijdert kwaadaardige software zoals malware, spyware, trojans, rootkits, rogues, spyware en andere gevaarlijke programma’s op je PC. 

Met een VPN kun je je internetverkeer versleutelen en via een speciale server laten leiden, zodat je locatie niet te achterhalen is. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in het buitenland tv-programma’s van thuis wilt kijken

Nooit meer zorgen om verdachte websites! TrafficLight analyseert de webpagina's die u bezoekt en blokkeert pagina's die malware of phishing-aanvallen bevatten.

Antivirus- en antimalwareprogramma’s zijn goed in het opsporen van ongewenste software, maar er kan altijd nog van alles doorheen glippen doordat makers van kwaadaardige software hun narigheid listig verpakken als iets anders. Het programma PEStudio probeert een eerste verdedigingslinie te vormen tegen potentieel gevaarlijke programma’s. Let op: alleen geschikt voor pc-gebruikers die de waarschuwingen kunnen interpreteren.

Bitdefender Antivirus Free Edition is zeer snel en gratis te gebruiken, en bevat enkel de meest essentiële beschermingsfuncties die elke computer nodig heeft.

De Emsisoft Emergency Kit is een portable malware scanner waarmee u geïnfecteerde computers kunt scannen en opschonen. Het handige aan deze anti-malware software is dat het niet geïnstalleerd hoeft te worden. Na het downloaden is het alleen een kwestie van het programma uitpakken. 

Adaware antivirus is de herziene nieuwe versie van de bekende anti-spyware software uit Zweden. Adaware verwijdert allerlei vervelende spyware en virussen van uw pc. Ook biedt de gratis versie nu real time bescherming tegen malware en automatische updates. 

Zoals je mogelijk weet is Windows ooit op de markt gezet als dé versie voor de voorlopige eeuwigheid; een versie die altijd 10 blijft heten maar wel steeds wordt bijgewerkt en verbeterd. Tegen dat verbeteren kunnen we natuurlijk geen bezwaar maken, maar gevolg van dat bijwerken is wel dat regelmatig uw bestands-associaties foetsie zijn en uw video’s bijvoorbeeld ineens weer geopend worden met het Windows-onderdeel Movies & TV of weblinks met Edge. Als u dat net zo vervelend vindt als wij dan is er een oplossing in de vorm van Stop Resetting My Apps. Aanklikken wat u wilt beschermen en klaar is Cornelis.

Tegenwoordig worden niet alleen mensen gegijzeld maar zelfs bestanden en als we die hard nodig hebben en niet over een backup beschikken, dan betalen we daar nog losgeld voor ook. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan dokken en dus tipte Ernst Köhlenberg ons over Acronis Ransomware Protection. Dit programma doet twee dingen: het bewaakt processen en grijpt in bij verdacht gedrag én backupt desgewenst belangrijke bestanden naar 5 GB gratis cloud-opslag.

Zoals u weet kun je tegenwoordig al geïnfecteerd raken met malware door eenvoudig een besmette site te bezoeken. Maar hoe weet je zoiets van tevoren? Wilt u een oordeel van deskundigen dan kunt u terecht bij Norton Safe Web. Op deze site moet u simpelweg de url invoeren van de site die u wilt gaan bezoeken en vervolgens krijgt u er een rapport over te zien. Aan de hand daarvan kunt u beslissen of u de site wel of niet wilt bezoeken. Het is een omweg, maar wel een veilige!