HOME » SOFTWARE » Bescherming

360 Total Security -

De complete oplossing voor anti-virus en systeemoptimalisatie. Prijswinnende geïntegreerde antivirus-engines van 360 Cloud Sca, Avira en Bitdefender om u de ultieme virus detectie  en bescherming te bieden.

HTTPS Everywhere

Deze browserextensie zorgt er voor dat, daar waar mogelijk, er encryptie  op uw internetverbinding tot stand wordt gebracht. Hierdoor wordt het browsen veiliger.

Malwarebytes - 

Malwarebytes Anti-Malware beschermt, detecteert en verwijdert kwaadaardige software zoals malware, spyware, trojans, rootkits, rogues, spyware en andere gevaarlijke programma’s op je PC. 

Proton VPN -

Met een VPN kun je je internetverkeer versleutelen en via een speciale server laten leiden, zodat je locatie niet te achterhalen is. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in het buitenland tv-programma’s van thuis wilt kijken

BitdefenderTrafficlight -

Nooit meer zorgen om verdachte websites! TrafficLight analyseert de webpagina's die u bezoekt en blokkeert pagina's die malware of phishing-aanvallen bevatten.


PEStudio -

Antivirus- en antimalwareprogramma’s zijn goed in het opsporen van ongewenste software, maar er kan altijd nog van alles doorheen glippen doordat makers van kwaadaardige software hun narigheid listig verpakken als iets anders. Het programma PEStudio probeert een eerste verdedigingslinie te vormen tegen potentieel gevaarlijke programma’s. Dat gebeurt door het inhoudelijk analyseren van het exe-bestand. PEStudio zendt een checksum naar www.virustotal.com, achterhaalt welke systeembronnen worden aangeroepen en meer. Let op: alleen geschikt voor pc-gebruikers die de waarschuwingen kunnen interpreteren.

Stop Resetting My Apps -

Zoals u weet is Windows ooit op de markt gezet als dé versie voor de voorlopige eeuwigheid; een versie die altijd 10 blijft heten maar wel steeds wordt bijgewerkt en verbeterd. Tegen dat verbeteren kunnen we natuurlijk geen bezwaar maken, maar gevolg van dat bijwerken is wel dat regelmatig uw bestands-associaties foetsie zijn en uw video’s bijvoorbeeld ineens weer geopend worden met het Windows-onderdeel Movies & TV of weblinks met Edge. Als u dat net zo vervelend vindt als wij dan is er een oplossing in de vorm van Stop Resetting My Apps. Aanklikken wat u wilt beschermen en klaar is Cornelis.

RunPE Detector -

Makers van malware bedenken allerlei manieren om niet alleen uw systeem binnen te dringen maar – eenmaal daar – ook onopgemerkt te blijven. Een van die manieren is door zich voor te doen als een veel voorkomend proces. Deze techniek staat bekend onder de naam RunPE. Hoe kom je erachter dat er iets niet pluis is als de lijst met programma’s die Taakbeheer toont alleen vertrouwde namen bevat? Dat kan met RunPE Detector. Dit programma, van de makers van het onvolprezen Winja, vereist slechts één klik op de Scan-knop om u uitsluitsel te geven met hopelijk een groen vinkje als resultaat.

Acronis Ransomware Protection

Tegenwoordig worden niet alleen mensen gegijzeld maar zelfs bestanden en als we die hard nodig hebben en niet over een backup beschikken, dan betalen we daar nog losgeld voor ook. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan dokken en dus tipte Ernst Köhlenberg ons over Acronis Ransomware Protection. Dit programma doet twee dingen: het bewaakt processen en grijpt in bij verdacht gedrag én backupt desgewenst belangrijke bestanden naar 5 GB gratis cloud-opslag.

Norton Safe Web -

Zoals u weet kun je tegenwoordig al geïnfecteerd raken met malware door eenvoudig een besmette site te bezoeken. Maar hoe weet je zoiets van tevoren? Klassieke hulpjes als WebOfTrust geven een indicatie in uw Google-zoekresultaten, maar WoT is gebaseerd op gebruikerservaringen. Wilt u een oordeel van deskundigen dan kunt u terecht bij Norton Safe Web. Op deze site moet u simpelweg de url invoeren van de site die u wilt gaan bezoeken en vervolgens krijgt u er een rapport over te zien. Aan de hand daarvan kunt u beslissen of u de site wel of niet wilt bezoeken. Het is een omweg, maar wel een veilige!