HOME » SOFTWARE » Tools

EaseUS Todo Backup een betrouwbaar, professioneel back-up & herstel programma, waarmee je als thuisgebruiker gemakkelijk je diebare bestanden, of zelfs hele schijven en partities beveiligd dmv. back-ups.

 

Wilt u overbodige programma’s verwijderen en schijfruimte vrij maken, dan is IObit Uninstaller 8 wat u nodig heeft. Deze uninstaller software kan alle onnodige programma’s deïnstalleren, zelfs als het niet lukt om een hardnekkig programma te verwijderen met andere uninstaller software.

MiniTool Partition Wizard Free is een uitstekende, gebruikersvriendelijke partitiemanager die gratis is voor thuisgebruik. MiniTool Partition Wizard kan alle standaardbewerkingen aan partities uitvoeren: creëren vergroten, verkleinen, verwijderen, omzetten, kopiëren, formatteren enzovoort.


Dit zoekwonder indexeert in luttele seconden een kleine twee miljoen bestanden op onze harde schijven en maakt deze vervolgens razendsnel doorzoekbaar op naam waarbij je zelf bepaalt hoe het programma omgaat met hoofdletters en diakritische tekens. Je kunt geavanceerd zoeken door allerlei filters te gebruiken voor bijvoorbeeld soorten bestanden, aanmaakdatum, grootte en nog veel meer.

Bekend werd dat een groot aantal systemen geheime data vanuit het geheugen aan een kwaadwillend programma kan prijsgeven, als gevolg van kwetsbaarheden in Intel processoren.

Deze kwetsbaarheden – Spectre en Meltdown genaamd – zijn op dit moment nog slechts ten dele onschadelijk gemaakt. Om te zien of je systeem ermee te maken heeft, is er de Ashampoo Spectre Meltdown Checker. Dit programma geeft bovendien suggesties hoe je jezelf kunt wapenen tegen eventuele gevaren.

Wanneer je een pc wil verkopen of aan iemand een usb-stick uitleent, dan is het voor diegene eenvoudig om daarvan nog bestanden terug te halen. Voor dat doel bestaan allerlei meer en minder geavanceerde technieken, variërend van Windows eigen Prullenbak tot programma’s die geformatteerde schijven herstellen.

Wil je liever niet dat de ontvanger van de pc of stick in je computerverleden gaat graven, dan is er MooO Anti-Recovery, dat in meerdere stappen gewiste gegevens voorgoed ontoegankelijk maakt. Het leegt de Prullenbak, gaat vrije schijfruimte te lijf (waar zich veel gewiste bestanden ophouden) en meer.

HWInfo behoort tot de meest uitgebreide hardware-monitors die maar te vinden zijn. Het programma geeft niet alleen een diepgaande analyse van alles wat er in en aan uw pc-kast zit, maar leest ook nog eens alle sensoren uit.

ScanCircle controleert uw computer automatisch op de meestvoorkomende problemen. Het is gratis, snel en eenvoudig, anoniem en veilig.