Hoe het telefoonnummer van een oplichter te identificeren

Wat zijn oplichtingstelefoontjes?

 

Oplichtingsoproepen zijn gewoon telefoontjes naar onschuldige mensen voor bepaalde voordelen. Bij een zwendeltelefoontje gebruiken de oplichters verschillende frauduleuze pogingen om gebruikers in de val te lokken voor financieel gewin of om bepaalde informatie te verkrijgen.

In 2015 waren oplichtingsoproepen via de telefoon oncontroleerbaar, maar de zaken veranderden, vooral na de komst van belleridentificatie-apps zoals TrueCaller of Google Dialer. Deze apps zijn bedoeld om inkomende oproepen te identificeren en u de informatie van de beller te vertellen, zelfs voordat u een oproep aanneemt.

Belleridentificatie-apps geven u de mogelijkheid om te kiezen of u de oproep wilt ontvangen of weigeren. Oplichters zijn nu echter slim geworden en gebruiken niet-spamtelefoonnummers om te bellen. Deze nummers komen meestal voorbij alle apps voor nummerherkenning of spambeveiliging zonder details te onthullen.

 

Voordat u de telefoonnummers en oproepen van de oplichter identificeert, is het belangrijk om de meest voorkomende soorten telefoonzwendel te kennen. Lees gewoon het volgende deel om de meest voorkomende soorten oplichting via telefoongesprekken te begrijpen.

 

Wat zijn de meest voorkomende soorten telefoonzwendel?

Zoals we weten, zijn er verschillende soorten telefoonzwendel, en sommige kunnen gevaarlijk zijn. Bij oplichting met technische ondersteuning beweren de oplichters bijvoorbeeld van een populair technologiebedrijf te zijn en informeren ze de ontvanger dat hun pc is geïnfecteerd. Vervolgens bieden ze aan om het probleem op te lossen door een vergoeding in rekening te brengen of externe toegang tot de pc te krijgen.

Evenzo misleiden phishing-oproepen u om gevoelige informatie te verstrekken, zoals accountwachtwoorden, creditcardgegevens, enz. Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende telefoonzwendel uitgelicht waar u op moet letten.

 

Oplichting met technische ondersteuning

Bij oplichting met technische ondersteuning beweren de oplichters van een populair technologiebedrijf te zijn en informeren ze de ontvanger dat hun pc is geïnfecteerd. Vervolgens bieden ze aan om het probleem op te lossen door een vergoeding in rekening te brengen of externe toegang tot de pc te krijgen.

 

Arrestatie bedreigingen

Sommige telefoonoplichters doen zich voor als agenten van de politie en dreigen onschuldigen te arresteren. De oplichters laten het hele proces er legitiem uitzien en vragen om informatie of valse boetes.

Valse liefdadigheidszwendel

Oplichters maken vaak misbruik van goedaardige hulpverleners en reiken mensen de hand door nep-liefdadigheidsinstellingen en donaties te creëren. Valse liefdadigheidszwendel eist meestal geld.

 

Schuldverlichting

Iedereen wil schuldenvrij zijn en een eenvoudig leven leiden; Oplichters maken hier vaak misbruik van. Oplichters brengen vaak valse schuldhulpregelingen op de markt en vragen u om valse verwerkingskosten te betalen. Soms kunnen de oplichters ook vragen om gevoelige informatie te verstrekken, zoals uw bankrekeninggegevens, inlog-OTP's, enz.

 

Phishing-zwendel

Zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er phishing-zwendeloproepen die u misleiden om gevoelige informatie te verstrekken, zoals accountwachtwoorden, creditcardgegevens, enz.

 

Gewonnen wedstrijd

Dit is een andere populaire vorm van telefoonzwendel die tegenwoordig trending is. Bij deze zwendel ontvangen de slachtoffers telefoontjes om hen te informeren over valse wedstrijdwinsten of loterijprijzen, maar ze moeten de verwerkingskosten en belastingen betalen om ze te claimen.

 

Oplichting met ziektekostenverzekeringen

Bij deze telefoonzwendel beweert de oplichter van een legitieme zorgverzekeraar te zijn. Ze presenteren slachtoffers meestal aantrekkelijke ziektekostenverzekeringen die er te mooi uitzien om echt te zijn. Oplichters overtuigen slachtoffers om te geloven dat het waar is en verstrekken gevoelige financiële informatie en betalen de valse vergoeding.

Oplichting met vacatures

Bij deze vorm van telefoonzwendel bieden de oplichters valse aanbiedingen aan de slachtoffers. De vacatures zijn vaak zeer lucratief en dwingen de slachtoffers om persoonlijke informatie, vergoedingen voor initiële training of vergoedingen voor het veiligstellen van de functie te verstrekken.

Dit zijn dus enkele vormen van oplichtingstelefoontjes die trending zijn. Overweeg daarom deze zwendeloproepen voordat u gevoelige details verstrekt via telefoongesprekken.

Hoe weet je of een nummer oplichterij is?

Laten we nu naar het essentiële deel van het artikel gaan. Om uzelf te beschermen tegen allerlei soorten oplichting, moet u de zwendeltelefoonnummers kunnen identificeren.

Oplichters kunnen verschillende telefoonnummers gebruiken om u in de val te lokken en uw persoonlijke en financiële informatie te verkrijgen. Het is dus het beste om de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen om dergelijke oproepen op Android of iPhone te beveiligen.

De eenvoudigste manier om een zwendeloproep te detecteren, is door de locatie van de oproep op te merken. Als de oproep niet uit uw eigen land komt, is het waarschijnlijk een oplichter. Als u herhaaldelijk van buiten uw eigen land wordt gebeld, duidt dit duidelijk op een oplichter.

U kunt ook apps op uw Android en iPhone gebruiken, zoals TrueCaller, ShowCaller of Google Dialer om te weten wie u belt, zelfs voordat u een oproep aanneemt. Apps zoals TrueCaller zijn een goede keuze omdat ze je duidelijk vertellen over de zwendel en spam-oproepen.

De beste manier om aan de slag te gaan, is dus door een app voor nummerherkenning op uw Android of iPhone te installeren. Als alternatief kunt u apps voor het omgekeerd opzoeken van nummers voor Android gebruiken.

 

Hoe weet u of een oproep oplichterij is (indien al gekozen)

Zoals we allemaal weten, zijn oplichters slim geworden en gebruiken ze nieuwe of virtuele telefoonnummers om hun oplichting uit te voeren. Dus soms kunnen bepaalde telefoonnummers voorbij uw belleridentificatie-apps of oproepspambeveiligingsfunctie van uw smartphone komen.

Dus als u al een oplichtingstelefoontje heeft aangenomen, kunt u naar deze hints zoeken om een zwendel effectief te identificeren.

 

Vragen om wachtwoorden of OTP's

Het is belangrijk op te merken dat de oorspronkelijke klantenondersteuning u nooit vraagt om u het wachtwoord te vertellen of OTP's te delen. Als een beller om wachtwoorden vraagt, is dat een schijnbare oplichterij.

U dient zich te onthouden van het verstrekken van uw persoonlijke gegevens, zoals accountgegevens, wachtwoorden en OTP's, aan een onbekende.

 

Vragen om externe toegang tot uw pc te verlenen

Heb je ooit gehoord dat Microsoft of een ander bekend technologiebedrijf je vraagt om externe toegang te bieden? Microsoft vraagt zijn gebruikers om de logboekgegevens van de gebeurtenisviewer te verstrekken om specifieke problemen op te lossen, maar ze vragen u nooit om externe toegang te verlenen.

Dus als iemand u telefonisch belt met de vraag om externe toegang tot een computer te verlenen, is dit waarschijnlijk oplichterij. Zelfs als uw pc in orde is, zouden ze een probleem creëren en u om geld vragen om het te repareren.

 

Verzekeringspolissen of secundaire arbeidsvoorwaarden die te mooi lijken om waar te zijn

Iedereen houdt van cadeaus en oplichters maken hier misbruik van. Oplichters kunnen je laten geloven dat je een loterij of een prijs hebt gewonnen; Trap niet in deze valkuilen.

Ze kunnen je zelfs laten geloven dat je echt in aanmerking komt voor die verleidelijke verzekering of ziektekostenpolis.

Haal gewoon diep adem en denk: heb je ooit meegedaan aan een wedstrijd of een loterijprijs verwacht? Als het antwoord nee is, is de kans groot dat die aantrekkelijke polissen, prijzen, enz. nep zijn.

 

Weigeren om voldoende informatie te geven

Iemand van een legitiem bedrijf zou nooit weigeren u aanvullende informatie te geven over het onderwerp dat u bespreekt. Iemand die beweert dat uw 'vriend' of 'familielid' in de problemen zit, maar geen echte naam kan geven, is waarschijnlijk oplichterij.

Het is het beste om te voorkomen dat u telefonisch te maken krijgt met mensen die onvolledige of valse informatie over dingen verstrekken.