RESCUE DISKS

De UltimateBootCD 

 (www.ultimatebootcd.com) is een van de opstartbare CD's die echt niet mag ontbreken. De mogelijkheden zijn divers omdat de CD uitpuilt van de vele handige systeemtools 

Kaspersky Rescue Disk

Is Windows besmet? Met de desinfecteringstool Kaspersky RescueDisk (download: http://support.kaspersky.com) is het virus wellicht eenvoudig buiten Windows om te verwijderen.

De Hiren's BootCD 

(download: www.hirensbootcd.org/download/) puilt werkelijk uit van handige tools op het gebied van antivirus, back-up, BIOS, bestandsbeheer, cleaners, interne schijf, multimedia, MS-DOS, netwerk, (password)recovery, procesbeheer, opgestarte items, geheugenbeheer, registerbewerking, extern bureaublad, encryptie, systeeminformatie, testdoeleinden en het tweaken.

Offline NT Password & Registry Editor en Ophcrack

Is er geen toegang meer tot Windows omdat het wachtwoord van een lokaal gebruikersaccount is vergeten? Achterhaal het wachtwoord dan met de opstartbare CD Offline NT Password & Registry Editor (download: http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd). Deze methode werkt alleen bij een lokaal gebruikersaccount, is het account gekoppeld aan een Microsoft-account dan moet het wachtwoord van het Microsoft-account hersteld worden. Liever toch het oude wachtwoord terug, probeer het dan eens met een zogenaamde 'woordenboekaanval', bijvoorbeeld met de tool Ophcrack(download: http://ophcrack.sourceforge.net).

Computer Totaal beschrijft HIER hoe het werken met een rescuedisk (schijf of via USB) in zijn werk gaat; als voorbeeld wordt de Kaspersky disk gebruikt