VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


Mijn account van LinkedIn is gehackt. Wat nu?

Als je met jouw inloggegevens geen toegang tot jouw account hebt en je ziet dat er wijzigingen zijn aangebracht aan jouw account of als jij vermoedt dat iemand anders toegang tot jouw account heeft, dien je dat direct te melden door het formulier Een gehackt account melden zo snel mogelijk in te dienen. Vermeld ook de URL voor jouw profiel als je deze URL hebt.

Als je geen toegang tot jouw account hebt en je denkt dat iemand anders toegang heeft verkregen, vul je het formulier in. Wanneer dat ontvangen is, controleert men of het jouw account is en helpt men om  opnieuw toegang te krijgen.

Als je denkt dat iemand anders toegang tot jouw LinkedIn-account heeft, maar je kunt nog wel inloggen op jouw account, vul  je ook het formulier in. Verder onderneem je de volgende acties om jouw account te beschermen:

  1. Wijzig jouw wachtwoord. Kies een sterk wachtwoord of wachtwoordzin die je nergens anders gebruikt. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord als voor andere online services of e-mailaccounts die jij gebruikt.
  2. Schakel dubbele verificatie in, waardoor onbevoegde toegang tot jouw account wordt voorkomen, zelfs als iemand in het bezit is van uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Controleer jouw actieve sessies om alle plekken te zien waar je op dit moment bij LinkedIn bent ingelogd.  Je kunt de details van elke sessie bekijken, je afmelden bij afzonderlijke sessies, of jou afmelden bij alle sessies. Als je een bepaalde aanmelding of een bepaald apparaat niet herkent, wijzig je wachtwoord en meld je  af bij die sessie.
  4. Controleer alle e-mailadressen en telefoonnummers in jouw LinkedIn-account om er zeker van te zijn dat ze actueel en veilig zijn wanneer LinkedIn een link moet sturen om jouw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  5. Controleer jouw persoonlijke e-mailaccount(s) gekoppeld aan je account om de veiligheid ervan te controleren. Je kunt altijd voor de zekerheid ook de wachtwoorden van deze accounts opnieuw instellen.

Wanneer je weer toegang tot je account hebt, kun je overwegen een paar aanvullende acties te ondernemen:

  1. Bekijk je recente connecties om er zeker van te zijn dat jij alleen verbonden bent met mensen die je kent en vertrouwt.
  2. Bekijk de bijdragen en activiteiten die tijdens de periode van de hack plaats hebben gevonden. Zo kun je ervoor zorgen dat alleen de bijdragen die je echt zelf hebt gemaakt aan jouw account gekoppeld zijn.
  3. Bekijk recente volgacties en andere sociale acties (interessant gevonden bijdragen, mensen/bedrijven die je bent gaan volgen en bijdragen die jij geplaatst hebt) om er zeker van te zijn dat ze van jouw afkomstig zijn.
  4. Jij kunt je connecties, activiteiten en berichten controleren en acties die niet van jouw komen verwijderen.