VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


Log nooit  in op jouw TikTok-account vanaf andere services en platforms

Als je TikTok gebruikt via andere platforms zoals Facebook of Google, moet je waarschijnlijk uitloggen. Log vervolgens opnieuw in op jouw account met jouw TikTok-gebruikersgegevens. Waarom? Omdat het minder waarschijnlijk is dat jouw account wordt gehackt.

Wat moet je doen als je bent gehackt op TikTok?

Kun je niet meer inloggen en vermoed je dat je bent gehackt op TikTok of is er een verdachte login gemeld? Volg onderstaand actieplan.

Handel snel bij een verdachte login op TikTok

Heb je ingesteld dat TikTok je een notificatie per mail stuurt als er een verdachte login plaatsvindt? Dan moet je meteen handelen bij een dergelijk bericht. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat de cybercrimineel jouw wachtwoord wijzigt.

Heb je deze notificatie nog niet aan staan? Doe dit dan snel!

Verander je wachtwoord

Heb je een melding ontvangen van een verdachte login en kun je nog wel inloggen? Verander dan meteen je wachtwoord.

Tip: kies voor een moeilijke combinatie van letters en cijfers en maak een zo lang mogelijk wachtwoord of wachtzin. Deze zijn moeilijker te kraken voor hackers.

TikTok account recovery

Heeft een hacker je TikTok-wachtwoord veranderd en kun je niet meer inloggen? Dan moet je TikTok account recovery gebruiken. Om dit te kunnen doorlopen, is het belangrijk dat de contactgegevens up to date zijn, je hebt namelijk je telefoonnummer of e-mailadres nodig om je account te kunnen herstellen.

Hoe werkt het? Ga naar de loginpagina van je TikTok app en klik op ‘wachtwoord vergeten?’. Vervolgens kun je je telefoonnummer of e-mailadres invullen om een herstelcode te ontvangen. Voer de code in op TikTok en je kunt weer inloggen. Niet vergeten om meteen je wachtwoord te veranderen!

Zorg ervoor dat jouw contactgegevens correct en actueel zijn.

Omdat je e-mailadres of telefoonnummer nodig is om de verificatie voor accountherstel te ontvangen waarover we hierboven hebben gesproken, moet je ervoor zorgen dat al jouw contactgegevens correct zijn, anders ontvang je niet de code die nodig is om jouw wachtwoord te wijzigen en jouw TikTok-account te herstellen.

Als je jouw gegevens wilt controleren, ga je naar de pagina "Mijn account beheren". Daar vindt je jouw e-mailadres en telefoonnummer.