VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


Check dit!

Middels het internet zijn er diverse mogelijkheden om gegevens en informatie te controleren.

 

Voorkom dat jij slachtoffer wordt van fraude of oplichting. 

Maak gebruik van de controlemogelijkheden op deze webpagina.

Avast Hack Check

Controleer hier of jouw emailadres gecompromitteerd is, door een hack. Avast heeft meer dan  30 miljoen gestolen wachtwoorden gedetecteerd die zijn buitgemaakt als onderdeel van een inbreuk op de beveiliging van diverse websites.

Betaalverzoek Check.

Betaalverzoekje ontvangen? Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar, voordat je ‘m betaalt, check dan even of alles in orde is. Om consumenten te helpen zichzelf te beschermen tegen phishing is Betaalverzoek Check ontwikkeld. Met de Betaalverzoek Check kunnen gebruikers informatie over een betaalverzoek dat zij per mail hebben ontvangen rechtstreeks inzien en de echtheid ervan controleren.

Appjelinkje

Ontvang je een linkje via WhatsApp die je niet vertrouwt? Stuur 'm door aan Appjelinkje, laten wij je binnen een paar seconden weten of 'ie oké is.

Checkjelinkje

Met Checkjelinkje® controleer je heel eenvoudig of een link (waarschijnlijk) veilig is

Have I been Emotet

Controleer of jouw e-mailadres of domein betrokken is bij de Emotet malspam (naam@domein.ext of domein.ext).
Jouw adres kan worden gemarkeerd als AFZENDER (NEP of ECHT), als ONTVANGER of een combinatie van de drie.

Safe Browsing-status van websites

De Safe Browsing-technologie van Google onderzoekt dagelijks miljarden URL's, op zoek naar onveilige websites. Elke dag ontdekken we duizenden nieuwe onveilige sites. Een groot deel daarvan bestaat uit legitieme websites die zijn gehackt. Zodra we onveilige websites vinden, geven we waarschuwingen weer in Google Zoeken en in webbrowsers. 

UNSHORTEN.ME

Oplichters gebruiken graag 'verkorte' websiteadressen. Op die manier wordt een nep-adres gemaskeerd.  Controleer hier het webadres achter de verkorte link,

ScamCheck

Via ScamCheck kan je controleren of een website of link oplichterij, phishing of betrouwbaar is. Typ de naam van een website in de zoekbalk en druk op het groene pijltje.