• HÉT PORTAAL VOOR CYBERCRIMEPREVENTIE.
  • DAGELIJKS CYBER NIEUWS
  • LEES ACHTERGRONDEN IN HET VEILIG DIGITAAL MAGAZINE
HOME » INFORMATIEAlert Online is een initiatief dat overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland faciliteert en stimuleert samen te werken aan cybersecurity én hen meer cyber secure te laten handelen. 

De Fraudehelpdesk wil zoveel mogelijk voorkomen dat de Nederlandse bevolking slachtoffer wordt van fraude.Doel: burgers en bedrijven behoeden voor oplichtingspraktijken en weerbaarder maken tegen fraude.

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt dit hier melden. Je vindt ook informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen hier terecht.

Het doel van deze site is om gedupeerden/slachtoffers van internet gerelateerde delicten op eenvoudige wijze uit te leggen hoe zij sporen van het internet kunnen veiligstellen. Op deze staan tips om de digitale sporen veilig te stellen. 

Stichting Mediawijzer wil een richtinggevende functie vervullen in de discussie over het verantwoord gebruik van nieuwe media. Zij biedt ouders, (groeps)opvoeders, ambtsdragers en alle anderen die met nieuwe media in aanraking komen een helpende hand bij het doordenken van vragen over mediagebruik.

MijnOnlineIDentiteit.nl is een belangrijke bron van informatie voor iedereen die zijn of haar online identiteit wilt managen. Jaarlijks maken meer dan 700.000 Nederlanders gebruik van de praktische tips op de website. Mijn Online IDentiteit is daarmee het grootste platform in Nederland op dit gebied. 

Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.

Hier vind je alle informatie over VPN’s en VPN-verbindingen. Benieuwd naar wat een VPN is? Wil je een VPN gebruiken maar weet je niet hoe het werkt? Of ben je gewoon geïnteresseerd in VPN’s en VPN-netwerken?