VEILIG DIGITAAL

Translate this page:


VEILIG DIGITAAL is natuurlijk niet het enige informatiekanaal waar u  cyberinformatie kunt verkrijgen.

Op deze pagina een overzicht van andere relevante internetbronnen.


U kunt op verschillende manieren aangifte doen of iets melden aan de politie. Klik in de lijst op de situatie die voor u van toepassing is, dan leest u waar en op welke manier dit het beste kan.


Hier vind je het contactformulier internetoplichting van de politie, welke je online in kunt vullen.


Op deze pagina vindt u een lijst met handelspartijen (verkopers en handelaren) die als malafide bekend staan bij de politie. De politie raadt u alle handel met deze partijen af. Op deze pagina vindt u rekeningnummers, mailadressen, websites (url's) en rekeningnummers van deze handelaren. Voordat u iets koopt, check altijd de gegevens van de verkoper. 


 Bits of Freedom heeft de tool My Data Done Right gemaakt om je te helpen met het opstellen, versturen en bijhouden van je verzoeken om inzage te krijgen in je persoonsgegevens of je persoonsgegevens te corrigeren, te verwijderen of ze in een handig formaat op te vragen.


Hier vind je informatie van de politie omtrent cybercrime. De betekenis van de term cybercrime is dezelfde als die van cybercriminaliteit of computercriminaliteit. Hierbij gaat het om misdaad gepleegd met ICT, gericht op ICT. Het strafbare feit wordt dus gepleegd met een computer, smartphone, smartwatch of tablet, kortom alles waar een processor in zit. Cybercrime voorbeelden zijn hacking, DDoS-aanvallen, ransomware, virussen, malware, enzovoort.


Veilig Bankieren is het gezamenlijke voorlichtings­platform van banken en betaal­instellingen over fraude en veiligheid.


Een handleiding die op een begrijpelijke manier uitlegt hoe je jezelf beschermt tegen hackers. Aan de handleiding hebben zes professionele hackers meegewerkt. Laat Je Niet Hack Maken garandeert geen honderd procent veiligheid. Dat bestaat niet op het internet. Wel kun je het hackers en hun virussen zo lastig mogelijk maken door deze tips te volgen.


safetyNed is dé veilig online-expert voor huiselijk geweld. SafetyNed gelooft in veilig online voor hulpverleners en cliënten.


Een website waarin alle onderwerpen van bewijs aan de orde komen. Wat heb je nodig aan bewijs in strafzaken......


Alert Online is een initiatief dat overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland faciliteert en stimuleert samen te werken aan cybersecurity én hen meer cyber secure te laten handelen. 


De Fraudehelpdesk wil zoveel mogelijk voorkomen dat de Nederlandse bevolking slachtoffer wordt van fraude.Doel: burgers en bedrijven behoeden voor oplichtingspraktijken en weerbaarder maken tegen fraude.


Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt dit hier melden. Je vindt ook informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen hier terecht.


Het doel van deze site is om gedupeerden/slachtoffers van internet gerelateerde delicten op eenvoudige wijze uit te leggen hoe zij sporen van het internet kunnen veiligstellen. Op deze staan tips om de digitale sporen veilig te stellen. 


Stichting Mediawijzer wil een richtinggevende functie vervullen in de discussie over het verantwoord gebruik van nieuwe media. Zij biedt ouders, (groeps)opvoeders, ambtsdragers en alle anderen die met nieuwe media in aanraking komen een helpende hand bij het doordenken van vragen over mediagebruik.


Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.


Hier vind je alle informatie over VPN’s en VPN-verbindingen. Benieuwd naar wat een VPN is? Wil je een VPN gebruiken maar weet je niet hoe het werkt? Of ben je gewoon geïnteresseerd in VPN’s en VPN-netwerken?