CONTROLEER HIER UW WACHTWOORD

STERK WACHTWOORD? CHECK HET HIER

CONTROLEER HIER UW EMAIL ADRES

Een rootkit is een set softwaretools die wordt gebruikt door een derde partij (meestal een hacker) na toegang te hebben verkregen tot een (computer)systeem. De rootkit nestelt zich diep in het besturingssysteem, zodat het mogelijk is dat het besturingssysteem instabiel wordt. De rootkit is bijna niet te verwijderen zonder de functie van het besturingssysteem te beschadigen.

 

TDSSKiller is vandaag de dag een van de meest gebruikte gratis anti-rootkit instrumenten. Het begon als een nuttig Kaspersky instrument om TDSS / ZeroAccess rootkits aan te vallen, maar andere parasieten-families worden ook ondersteund. Het is een volledig gratis programma en heel goed om malware te verwijderen. Het is beter dan de gewone anti-rootkit software omdat het niet alleen verdachte items detecteert, maar ook parasieten. TDSSKiller biedt daarom meer informatie en is beter om complexe parasieten te bestrijden. 

TDSSKiller is heel simpel in gebruik. U download het, lanceert het en scant het. Het detecteert zowel bekende rootkits als rootkit gedragingen (verborgen bestanden of processen). U kunt de eerste soort probleemloos verwijderen, verdachte moeten echter onderzocht worden. Sommige antivirussen, copyright / DRM management software kunnen rootkit technieken gebruiken, zelfs als deze geheel legaal zijn. 

Deze software werkt goed op 32 en 64 bits Windows, u hoeft daarom niet te onderzoeken welke versie u moet downloaden. 

Welke gegevens kunt u gebruiken?

U kunt zoeken aan de hand van de volgende gegevens:

  • IBAN-nummer (gebruik alleen letters en cijfers, bijv. NL05123412341234123400)

  • E-mailadres (niet van toepassing voor Marktplaats-adressen - lees meer)

  • Telefoonnummer (gebruik alleen cijfers, bijv. 0201234567)

  • De url van een webwinkel (bijv. www.eenwinkel.nl)

Let op!

Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over de (ver)koper niets oplevert, wil dit NIET zeggen dat u geen enkel risico loopt bij een verdere transactie. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen (negatieve) meldingen bekend zijn. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!

Krijgt u WEL te horen dat er negatieve meldingen zijn over de (ver)koper met wie u zaken wilt doen, denk dan goed na of u door wilt gaan met de verdere transactie. Vraag eventueel extra waarborgen van de persoon met wie u zaken doet.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft je verschillende rechten om meer grip op je gegevens te krijgen. Maar het hebben van bepaalde rechten op papier is nog niet hetzelfde als het uitoefenen van die rechten in de praktijk. Daarom heeft Bits of Freedom de tool My Data Done Right gemaakt om je te helpen met het opstellen, versturen en bijhouden van je verzoeken om inzage te krijgen in je persoonsgegevens of je persoonsgegevens te corrigeren, te verwijderen of ze in een handig formaat op te vragen.

Bits of Freedom is de Nederlandse digitale burgerrechtenbeweging die opkomt voor jouw internetvrijheid. Privacy en communicatievrijheid op internet staan daarbij centraal. We strijden voor een internet dat voor iedereen toegankelijk is, waar je grip hebt op jouw gegevens en waar privécommunicatie ook privé blijft. We zijn één van de medeoprichters van het European Digital Rights initiative (EDRi).