HOME » CHECK DIT » Cyberskills tests

KUN JIJ VEILIG ONLINE? TEST JEZELF

Benieuwd naar hoe alert jij online bent?

 

Klik hieronder op 'Start de test', klim op de categoriën en beantwoord de vragen.

Je krijgt direct uitleg en praktische tips om je cybervaardigheid te verbeteren.

 

Als je alle vragen  beantwoord hebt, zie je de eindscore. Ook krijg je advies met aandachtspunten om nog veiliger online te zijn.   Succes!

Uitgespeeld en zin in meer? Speel de game Smart Secure Yourself en je leert op een snelle en makkelijke manier hoe je digitaal veilig kunt blijven.....

 

Houding en gedrag veranderen

Spelers moeten in de game nadenken over hun eigen gedrag in de cyberwereld. Waar liggen jouw blinde vlekken? Hoe ga je om met je privacy en de beveiliging van je devices, met je accounts? Aan de hand van verschillende scenario’s ontdek je hoe goed je het doet op het gebied van informatieveiligheid.

VOOR DE JEUGD....HACKSHIELD !

Kinderen slapen met hun digitale ramen en deuren wagenwijd open. Ze delen persoonlijke gegevens, downloaden data, zijn goed van vertrouwen en zijn zich niet bewust van de risico’s die dit met zich meebrengt. Ook vertellen ze nauwelijks aan hun ouders wat ze online doen en meemaken. HackShield gaat hier verandering in brengen.

Want via HackShield worden kinderen zich bewust van risicovol gedrag en leren ze de juiste balans te vinden tussen digitale veiligheid en digitale vrijheid.

Wat is HackShield

HackShield is een spannend spel over de gevaren op internet. Je ontwikkelt skills, leert over online gevaren en kunt vragen stellen aan experts zodat je je kunt wapenen tegen online criminaliteit.