• Wanneer heb jij voor het laatst een update check uitgevoerd?
  • Doe het nu !
  • Gebruik het gratis programma Patch My PC.
  • Te vinden in het menu Software.
HOME » HULP NODIG » Rescue Disc

Jouw systeem start niet meer op. Je harde schijf crasht. Wat nu?

Download ëën van de onderstaande -gratis- ISO bestanden, brand deze op een CD/DVD (of installeer op een USBstick) en gebruik die ok je systeem meet te starten en te herstellen.

Als de CD/DVD of USB stick zijn werk heeft gedaan, is de kans groot dat uw systeem wel weer opstart. Geen succes? Dan kunt u middels een rescue cd bestanden naar een externe opslag kopiëren.

Vervolgens zal uw systeem (als er geen hardware fouten zijn) opstarten en gescand worden op virussen. Die virussen zullen uiteraard indien mogelijk verwijderd worden.

 

 

Geen succes? Dan kunt u middels een rescue cd bestanden naar een externe opslag kopiëren.

Vervolgens zal uw systeem (als er geen hardware fouten zijn) opstarten en gescand worden op virussen. Die virussen zullen uiteraard indien mogelijk verwijderd worden.

 

 

Computer Totaal beschrijft HIER hoe het werken met een rescuedisk (schijf of via USB) in zijn werk gaat; als voorbeeld wordt de Kaspersky disk gebruikt

(www.ultimatebootcd.com) Is een van de opstartbare CD's die echt niet mag ontbreken. De mogelijkheden zijn divers omdat de CD uitpuilt van de vele handige systeemtools 

Is Windows besmet? Met de desinfecteringstool Kaspersky RescueDisk is het virus wellicht eenvoudig buiten Windows om te verwijderen.

Puilt werkelijk uit van handige tools op het gebied van antivirus, back-up, BIOS, bestandsbeheer, cleaners, interne schijf, multimedia, MS-DOS, netwerk, (password)recovery, procesbeheer, opgestarte items, geheugenbeheer, registerbewerking, extern bureaublad, encryptie, systeeminformatie, testdoeleinden en het tweaken.

Is er geen toegang meer tot Windows omdat het wachtwoord van een lokaal gebruikersaccount is vergeten? Achterhaal het wachtwoord dan met de opstartbare CD Offline NT Password & Registry Editor 

Deze methode werkt alleen bij een lokaal gebruikersaccount, is het account gekoppeld aan een Microsoft-account dan moet het wachtwoord van het Microsoft-account hersteld worden. Liever toch het oude wachtwoord terug, probeer het dan eens met een zogenaamde 'woordenboekaanval', bijvoorbeeld met de tool Ophcrack(download: 

http://ophcrack.sourceforge.net).